Wednesday, July 18, 2012

Worteltaart, Carrot cake








6 eiwitten
5 eetl heet water
200 gr rietsuiker
200gr gemalen hazelnoten
10 fijngewreven beschuiten
sap van 1 citroen
1 zakje bakpoeder
300 gr geraspte wortelen
eetlepel vers geraspte gember
kopje boekwietvlokken (optioneel)

150 gr pure chocolade

Eiwitten met heet water stijfkloppen onder toevoeging van suiker. 
Daarna voorzichtig en snel de overige ingredienten erdoor scheppen en het
mengsel gladstrijken in een ingevette springvorm.
60 min in voorverwarmde oven 180 graden.

Afgekoelde taart bedekken met au bain marie gesmolten chocolade.


Carrot cake:

6 egg whites
5 tbsp hot water
200 gr  ground hazel nuts
200 gr  cane sugar
10 ground dutch rusk biscuit
juice of 1 lemon
1 sachet  backing powder
300 gr grated carrots
tbsp fresh ground ginger
cup of buckwheat flakes ( optional)

150 gr dark choclate

Stiff eggwhites with hot water under addition of sugar. 
Mix carefully and quickly with other ingredients and poor in greased
baking tin.
60 min 180 C preheated.
cool and cover cake with au bain marie melted chocolate




1 comment: