Monday, November 29, 2010

Zalmtaart, Salmon pie, Torta de salmón




Zalmtaart

6 slanke zalmmoten( 500gr) pocheren in visbouillon 5 min
200 gr tofu
250 gr feta
100 gr gemalen belegen kaas
notengehakt Bioburger mix van joannesmolen 3 eetlepels, of iets anders of dit weglaten
dille
vissaus
zout, peper
500 gr spinazie (slinken, uitlekken, fijnsnijden, afkoelen)
3 eieren
havermouth

deeg: 100 gram boter
200 bloem ( half volkoren)
1 dl water
met mes snijden, zout, alles samen kneden tot bal, laten rusten in koelkast

tofu en feta samen prakken, mengen met helft spinazie en twee eieren en helft gemalen kaas, kruiden
deeg in grote springvorm, havermouth op bodem strooien ( om vocht te absorberen) daarop tofumengsel, en daarop spinazie gemengd met 1 ei en andere helft gemalen kaas, daar op zalm, beetje in drukken
half uur in voorverwarmde oven 200gr, oven uit en nog kwartier laten staan

Salmon pie


6 pieces of salmon (500gr) poach 5min in fish stock
200 gr tofu
250 gr feta
100 gr grounded tasty matured cheese
Bioburger mix , or ground nuts, or anything you feel like to add to make it more substantial.
dill two spoons
garlic
fish sause
zout, peper
500 gr spinache (just shrink, drain, cut, cool down)
3 eggs
oatflakes

Dough: 100 gr butter
200 flour ( half whole wheat)
1 dl water
mash with knifes, butter must stay cool, salt, make a ball, rest in fridge

mash tofu and feta mix with half spinache two eggs half the matured cheese and herbs.
dough in pie plate, oats on the bottom( to absorbe liquid) then tofu mix, then second half spinache mixed with one egg and rest of cheese,
half hour in preheated oven 200 celcius, leave a while in cooling down oven.

Tarta de salmón fresco

6 piezas de salmón fresco,(500gr) pon en caldo de pesca cocido, retirar del fuego, dejandolo enfriar 5 minutos)

200 gr tofu
250 gr feta ( queso blanco suave)
100 gr queso durado molido
bioburgermix o nueces molido o qual cosa para obtener mas sustancia
dos cucharas de eneldo
ajo
salsa de pesca
zout, pimiento
500 gr espinacas (cocer al vapor, escurrir, cortar, enfriar )
3 huevos
3 cucharas de copos de avena

Masa: 100 gr mantequilla
200gr harina (mitad integral)
1 dl aqua
Mezcla con dos cuchillos,para que no se calente la mantequilla, sal, forma una bola y deja un rato en frigadora

Mezcla el tofu y feta , adjunta con media de las espinacas , dos heuvos batidos, mitad de queso durado, hierbas
Pon la masa de harina en hornear(?).
Pon en coberturas: avena ( para absorbar), el tofu mix, el resto de espinaca mezclada con resto de queso durada y un heuvo, al fin el salmón
Media hora en horno precalentado 200gr, llevala un rato en horno parado

No comments:

Post a Comment